5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Ābolkūka ar mandelēm

Sastāvdaļas  


4 lieli āboli
milti - 60 g
3 olas (2 mīklai, 1 pārliešanai)
cukurs - 150 g
piens - 90 ml
augu eļļa - 2 ēd.k.
cepamais pulveris - 1 tējk.
sviests - 3 ēd.k.
mandeļu skaidiņas - 3 ēd.k.
brendijs - 1 ēd.k.
vaniļas cukurs 1 ēd.k.
 
Pagatavošana
 
Nomizo ābolus, izņem serdes un sagriež ļoti plānās šķēlītēs.
 
2 olām pievieno 70 g cukura un saputo. Pielej pienu, eļļu, brendiju un samaisa.
 
Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā olu masā un sajauc mīklu. Pievieno sagrieztos ābolus un samaisa.
 
Lej mīklu ietaukotā formā un cep 200°C apmēram 20 minūtes.
 
Olai pievieno cukuru, vaniļas cukuru, izkausētu sviestu un sakuļ. Pārlej ābolkūku, pārkaisa ar mandeļu skaidiņām, vienu ēdamkaroti cukura un cep vēl 10 minūtes.
 
Izcepto ābolkūku atdzesē, griežam gabaliņos un cienājamies.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (04.06.2020)
Skatījumu skaits: 437 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0