5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Ābolu ''Akordeons'' ar kanēli

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 300 g
cukurs - 50 g
svaigais raugs - 20 g
piens - 130 ml
sviests - 50 g
šķipsniņa sāls

Pildījumam
sviests - 50 g
3 āboli
brūnais cukurs - 100 g
kanēlis - 1 tējk.
kakao - 1 ēd.k.

Pagatavošana

Siltam pienam (35-40°C) pievieno tējkaroti cukura, raugu, izšķīdina un ļauj 5 minūtes raugam ''atdzīvoties''.

Bļodā iesijā miltus, pievieno sāli, izkausētu sviestu, rauga maisījumu un samīca mīklu, līdz nelīp pie rokām. Mīklu pārkaisa ar miltiem, pārsedz ar dvielīti un liek uz stundu siltumā uzrūgt.

Pagatavo pildījumu. Vienā traukā samaisa cukuru, kanēli un kakao pulveri.

Ābolus nomizo, izgriež serdes un sarīvē uz rupjās rīves.

Uz garda uzsijā nedaudz miltu un izrullē mīklas plāksni.

Pārsmērē ar izkausētu sviestu un pārkaisa ar garšvielu maisījumu.

Klāj virsū sarīvētos ābolus un sagriež mīklas plāksni sloksnītēs. Mīklas sloksnītes liek vienu uz otras un sagriež kvadrātos (kvadrātu lielums atkarīgs no cepamās formas izmēriem).

Ietauko cepamo formu un kārto mīklas kvadrātus, ne pārāk cieši, jo cepoties mīkla izpletīsies. Pārklāj cepamo formu ar dvielīti un ļauj vēl 30 minūtes uzrūgt.

Tad liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C 35-40 minūtes, līdz zeltaini brūns.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (22.12.2017)
Skatījumu skaits: 917 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas un pīrāgi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0