5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Ābolu bumbieru pīrāgs ar magonēm

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 250 g
sviests - 125 g
2 olu dzeltenumi
cukurs - 2 ēd.k.
šķipsniņa sāls

Pildījumam
4-5 āboli
1 bumbieris
magoņu sēkliņas - 2 ēd.k.
cukurs - ½ glāze
sviests - 3 ēd.k.
kanēlis

Pagatavošana

Miltiem pievieno cukuru, sāli, sviestu un saberž drupačās. Pievieno olu dzeltenumus un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Tikmēr pagatavo pildījumu.

Ābolus un bumbieri nomizo, izņem serdes, sagriež nelielos gabaliņos. 

Pannā izkausē sviestu, ber sagrieztos ābolus, bumbieri, cukuru, magoņu sēkliņas un apcep uz vidējas uguns apmēram 5 minūtes.
 
Atdzesēto mīklu sadala divās daļās. Lielāko mīklas daļu izrullē, klāj ietaukotā cepamajā formā un veido maliņu. Liek pildījumu, vienmērīgi izlīdzina un pārkaisa ar kanēli.

Izrullē atlikušo mīklu, sagriež apmēram 1 cm platās sloksnītēs un klāj uz augļu pildījuma, lai veidojas restītes. Pārsmērē ar sakultu olas baltumu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170°C apmēram 35-40 minūtes.

Izcepto pīrāgu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (11.09.2018)
Skatījumu skaits: 937 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0