Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam Pagatavošana Miltiem pievieno cukuru, sāli, sviestu un saberž drupačās. Pievieno olu dzeltenumus un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Tikmēr pagatavo pildījumu. Ābolus un bumbieri nomizo, izņem serdes, sagriež nelielos gabaliņos. Pannā izkausē sviestu, ber sagrieztos ābolus, bumbieri, cukuru, magoņu sēkliņas un apcep uz vidējas uguns apmēram 5 minūtes. Izrullē atlikušo mīklu, sagriež apmēram 1 cm platās sloksnītēs un klāj uz augļu pildījuma, lai veidojas restītes. Pārsmērē ar sakultu olas baltumu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170°C apmēram 35-40 minūtes. Izcepto pīrāgu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 937 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |