5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Ābolu-bumbieru šokolādes kūka

Sastāvdaļas     

milti - 1 glāze
cepamais pulveris 1 tējk.
sāls - 1/4 tējk.
kakao pulveris - 2 ēd.k.
3 olas
sviests - 110 g
cukurs - 1 glāze
4 vidēja izmēra āboli, nomizoti un sagriezti nelielos kubiņos
5 bumbieri, gatavi, bet ne pārgatavojušies, nomizoti un sagriezti nelielos kubiņos
3/4 gl. tumšā šokolāde, sakapāta mazos gabaliņos

Pagatavošana 

Miltus samaisa ar sāli un cepamo pulveri.

Ar mikseri sakuļ olas līdz tās veido bālganu, biezu masu, aptuveni 8 minūtes.

Sviestu izkausē un karsē, līdz tas kļūst brūns. Lai sviests apbrūninātos vienmērīgi, to maisa, ar koka lāpstiņu piemaisot klāt sviestu, kas nosēžas uz pannas sāniem. 

Olu masai pievieno cukuru un puto vēl pāris minūtes. Tad pievieno sviestu un miltu maisījumu (sviestu un miltu maisījumu pievieno pakāpeniski). Visu samaisa tā, lai mīkla viendabīga. Svarīgi, lai mīkla nezaudē apjomu, tādēļ to nedrīkst pārmaisīt.

Bumbierus un ābolus nomazgā, izņem serdes un sagriež nelielos kubiņos. 

Ietauko cepamo formu, lej mīklu, pa virsu pārkaisa ābolus, bumbierus un šokolādes gabaliņus. 

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 40 minūtes, gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Kūka gatava, kad irbulītim nepieķeras mīkla, iedurot to kūkas centrā.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (05.10.2020)
Skatījumu skaits: 339 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0