5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Ābolu kēks ar drumstalām

Sastāvdaļas

Mīklai
sviests - 100 g
brūnais cukurs - 175 g
āboli - 2 gab.
olas - 2 gab.
vaniļas cukurs - 1 pac.
mikti - 200 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
kanēlis - ½ tējk.
piens - 100 ml

Drumstalām
milti - 25 g
brūnais cukurs - 85 g
kanēlis - ½ tējk.
sviests - 50 g
rieksti - 3 ēd.k.

Pagatavošana

Pagatavo drumstalas.

Aukstam sviestam pievieno miltus un saberž sīkās drumstalās. Tad pievieno cukuru, kanēli, sasmalcinātus riekstus un samaisa. Liek saldētavā.

Gatavo mīklu.

Sviestam pievieno cukuru un saputo.

Pievieno olas, pienu un samaisa, līdz veidojas viendabīga masa.

Miltiem pievieno vaniļas cukuru, kanēli, cepamo pulveri, samaisa. Pakāpeniski pievieno olu masai un sajauc mīklu.

Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež nelielos kubiņos, pievieno mīklai un samaisa.

Liek mīklu ietaukotā cepamajā formā un pa virsu, uz rupjas rīves, uzrīvē drumstalas.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram stundu un 10 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (20.04.2019)
Skatījumu skaits: 494 | Atslēgvārdi: Kēksi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0