5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Ābolu kūka ar karameļu glazūru

Sastāvdaļas

Pamatnei
milti - 400 g
sviests - 100 g
cukurs - 100
auksts ūdens - 1 ēd.k.

Karamelei
brūnais cukurs (vai parastais) - 4 ēd.k.
sviests - 40 g
1 bundžiņa iebiezinātā piena ar cukuru

Pagatavošana

Miltus sajauc ar cukuru, saberž ar sviestu, pielej aukstu ūdeni un samīca mīklu.

Klāj ietaukotā cepamajā formā, sadursta ar dakšiņu, liek uzkarsētā cepeškrāsni un cep 180°C apmēram 10 minūtes.

Tikmēr nomizo ābolus un sagriež šķēlītēs.

Pagatavo karameļu masu.
Katliņā izkausē cukuru un sviestu, pielej iebiezināto pienu un uzvāra. 

Uz izceptās pamatnes klāj ābolu šķēlītes, pārlej ar karameļu masu un liek cepeškrāsnī 25-30 minūtes cepties.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (23.10.2019)
Skatījumu skaits: 469 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0