5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Ābolu kūka ar kokosriekstu skaidiņām

Sastāvdaļas

Āboli - 2 gab.
Sviests - 150g
Cukurs - 180g
Olas - 3 gab.
Milti - 160g
Piens - 50ml
Kokosa skaidiņas - 130g
Cepamais pulveris - 1 tējk.
Mandeļu skaidiņas - 50g
Rīvmaize

Pagatavošana

Nomizo ābolus, izgriež serdes un sagriež mazos gabaliņos.

Izkausētu sviestu saputo ar cukuru. Pievieno olas un atkal saputo.

Miltiem pievieno cepamo pulveri, kokosa skaidiņas, sajauc.

Saputotajai sviesta masai pakāpeniski pievieno pienu un miltu masu, rūpūgi samaisa. Pēc tam iecilā sagrieztos ābolus.

Uzsilda cepeškrāsni. Ietaukotu veidni izkaisa ar rīvmaizi, klāj mīklu, pārkaisa ar 2 ēdamkarotēm cukura un mandeļu skaidiņām.

Cep 190ºC apmēram 35 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (16.09.2018)
Skatījumu skaits: 921 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0