5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Ābolu kūka ar rozmarīnu itāļu gaumē

Sastāvdaļas

sviests - 150 g
piens - 120 ml
cukurs - 130 g
3 olas 
milti - 300 g
cepamais pulveris - 10 g
2 lieli āboli
1 tējk. svaigi sakapāta rozmarīna
ciedru rieksti - 40 g
rozīnes - 70 g
1 citrons

Pagatavošana

Iemērc siltā ūdenī rozīnes un atstāj uzbriest 30 minūtes.

Noskalo rozmarīnu un sīki sakapā.

Nomizo ābolus, izņem serdes un sagriež nelielos gabaliņos. Ieber atsevišķā traukā un aplaista ar svaigu citrona sulu.

Saputo izkausētu sviestu un cukuru. Samazina miksera ātrumu, pievieno olas un turpina putot.

Tad masai pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri, pienu un samaisa. Pievieno mīklai ābolus, riekstus un rozīnes.

Beigās pievieno mīklai rozmarīnu un visu labi samaisa.

Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 50 minūtes.

Izcepto kūku pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (14.10.2018)
Skatījumu skaits: 582 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0