5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Ābolu medus pīrāgs

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 1 glāze
cepamais pulveris - 1 tējk.
brūnais cukurs - ½ glāze
sviests - 6 ēd.k.
2 olas
sarīvēta citrona miziņa no ½ citrona
kanēlis - ½ tējk.
šķipsniņa sāls

Pildījumam
4 āboli
medus - 1/3 glāzes
citrona sula no 1/2 citrona
kanēlis - ½ tējk.

Pagatavošana

Nomizo ābolus, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs. Katliņā samaisa medu ar citrona sulu, pievieno ābolus, pārkaisa ar kanēli un karsē uz vidējas uguns apmēram 5-7 minūtes.

Pagatavo mīklu.

Olas saputo ar cukuru. Tad pievieno izkausētu sviestu, sarīvētu citrona miziņu un visu labi samaisā.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli, kanēli. Iesijā olu masā un samaisa mīklu.

Ietauko cepamo formu (20 cm), lej mīklu un liek virsū ābolu masu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 190°C apmēram 45 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (24.02.2018)
Skatījumu skaits: 846 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0