Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Krēmam Pildījumam Pagatavošana Pagatavo mīklu. Mīkstam sviestam pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru, olu, sāli un saputo. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā sviesta masā un samīca mīklu. Ietin mīklu pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Tikmēr pagatavo krēmu. Krējumam pievieno cukuru, olu dzeltenumus, sarīvētu citronu miziņu, cieti un saputo. Liek uz nelielas uguns un, nepārtraukti maisot uzvāra. Noņem krēmu no uguns un atdzesē aukstā ūdens peldē. Ietauko cepamo formu, klāj mīklu, veido maliņu un sadursta ar dakšiņu. Pa virsu smērē krēmu un pārkaisa ar pusi maltu mandeļu. Nomizo ābolus, sagriež apmēram centimetru biezās ripās un izgriež serdes. Kārto ābolu ripiņas uz krēma un viducīšos liek dzērvenes. Beigās visu pārkaisa ar atlikušajām mandelēm. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 25 minūtes. Kad pīrāgs izcepies, izslēdz cepeškrāsni, pārkaisa pīrāgu ar pūdercukuru un atstāj vēl uz 10 minūtēm siltā cepeškrāsnī. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 607 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |