Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam Pagatavošana Aukstam sviestam pievieno miltus un saberž drumstalās. Tad pievieno cukuru, olu un samīca mīklu. Klāj cepamajā formā, izveido maliņu un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Tikmēr pagatavo pildījumu. Mandeles apgrauzdē uz sausas pannas un sasmalcina. Katliņā izkausē sviestu, pievieno cukuru, pienu un karsē uz nelielas uguns, līdz sāk vārīties. Tad pievieno magoņu sēkliņas, rozīnes un vāra 5 minūtes. Noņem no uguns, iesijā miltus, samaisa un atdzesē. Ābolus nomizo, izgriež serdes un sarīvē uz rupjas rīves. Sviesta masai pievieno sarīvētos ābolus, olu, mandeles un samaisa. Lej pildījumu uz mīklas pamatnes. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30-35 minūtes. Izcepto pīrāgu atdzesē, griežam gabaliņos un cienājamies. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 438 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |