Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas kārtainā mīkla Pildījumam Krēmam cukurs un kanēlis pārkaisīšanai Pagatavošana Pagatavo ābolus sīrupā. Katliņā lej 100 ml ūdens, pievieno cukuru, anīsu, citrona sulu, kanēļa standziņu un uzvāra uz nelielas uguns. Tad nedaudz palielina uguni un vāra vēl 10 minūtes. Nomizo ābolus, izņem serdes, sagriež plānās šķēlītēs. Pārlej ar sīrupu, labi apmaisa un ļauj nedaudz ievilkties. Tikmēr pagatavo krēmu. Mīkstam sviestam pievieno pūdercukuru un saputo. Tad pievieno olu, vaniļas cukuru, miltus, maltas mandeles un samaisa. Beigās pielej liķieri un samaisa viendabīgu masu. Izrullē mīklu, klāj cepamajā formā, veido maliņas un sadursta ar dakšiņu. Lieko mīklu gar malām nogriež, vēlreiz izrullē un sapin pīnīti. Smērē krēmu uz mīklas, virsū kārto ābolu šķēlītes un pārkaisa ar cukuru un kanēli. Gar malu apliec mīklas pīnīti. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 35 minūtes. Izcepto pīrāgu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 696 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |