5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Ābolu pīrāgs ar olu krēmu un dzērvenēm

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 1½ glāze
sviests - 150 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
krējums - ½ glāze

Krēmam
krējums - 1 glāze
cukurs - ½ glāze
milti -2 ēd.k.
olas - 2 gab.

āboli
dzērvenes
banāns

Pagatavošana

Mīkstu sviestu saputo, pievieno krējumu un samaisa.

Pievieno miltus, cepamo pulveri, samīca mīklu un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Tikmēr pagatavo krēmu.
Olām pievieno cukuru un saputo. Pievieno krējumu un saputo, līdz veidojas vienveidīga masa. Beigās pievieno miltus un samaisa.

Cepamajā formā ar noņemamām malām liek mīklu, izlīdzina un izveido plānu maliņu.

Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež nelielos gabaliņos.

Banānu nomizo, sagriež ripiņās un kārto uz mīklas.

Virsu ber ābolus, pārlej krēmu un izrotā ar dzērvenēm.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30-40 minūtes.

Izcepto pīrāgu atdzesē, griežam gabaliņos un cienājamies.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (28.03.2020)
Skatījumu skaits: 352 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0