5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Ābolu pīrāgs ar pudiņa pildījumu brīvdienu rītam

Sastāvdaļas

Mīklai
sviests - 125 g
1 ola
krējums - 1 ēd.k.
cukurs - 90 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
milti - 250 g

Pildījumam
2-3 āboli
piens - 500 ml
pudiņš - 1 paciņa (40 g)
cukurs - 4 ēd.k.
rīvmaize panēšanai - 2 ēd.k.

Pagatavošana

Pagatavo mīklu. Aukstu sviestu sarīvē uz rupjas rīves, pievieno olu, cukuru, krējumu un samaisa.

Iesijā miltus, cepamo pulveri un samīca mīklu.

Saveļ bumbu, ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Tikmēr pagatavo pudiņu. Bļodiņā ielej nedaudz piena, pievieno cukuru un samaisa, lai nepaliek kunkuļi. Pārējo pienu lej katliņā un karsē uz nelielas uguns. 

Kad piens sāk vārīties, nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā lej klāt izšķīdināto pudiņu un pavāra vēl apmēram 3 minūtes, lai veidojas viendabīga krēmveida masa. 

Izņem no ledusskapja mīklu un sadala divās daļās - vienu lielāku (pamatnei) un otru mazāku (virsai).

Izrullē lielāko mīklas daļu, klāj cepamajā tortes formā ar noņemamām malām un veido maliņu.

Pamatni pārkaisa ar rīvmaizi.

Nomizo ābolus, izņem serdes, sagriež plānās šķēlītēs, kārto uz tortes pamatnes un pārlej ar pudiņu.

Izrullē mazāko mīklas daļu. Sagriež sloksnītēs un no daļas mīklas izspiež nelielas sirsniņas. Mīklas sloksnītes klāj uz pudiņa, lai veidojas režģis, pa virsu liek sirsniņas.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 40-50 minūtes.

Lai labi garšo!

 

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (07.01.2020)
Skatījumu skaits: 645 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0