5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Ābolu pīrāgs ar riekstiem un rozmarīnu

Sastāvdaļas

3 olas
piens - 120 ml
sviests - 150 g
cukurs - 100 g
milti - 300 g
cepamais pulveris - 10 g
2 lieli āboli
svaigs rozmarīns - 1 tējk.
ciedru rieksti - 40 g
rozīnes - 70 g
1 citrons

Pagatavošana

Rozīnēm uzlej siltu ūdeni un ļauj 30 minūtes uzbriest.

Sasmalcina rozmarīnu.

Nomizo ābolus, izņem serdes, sagriež plānās šķēlītēs un pārlej ar svaigi spiestu citronu sulu.

Mīkstam sviestam pievieno cukuru un saputo. Pievieno olas un turpina putot.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā olu masā, pielej pienu un sajauc mīklu.

Pievieno mīklai ābolus, sasmalcinātus riekstus, rozīnes un samaisa. Beigās pievieno sasmalcinātu rozmarīnu un samaisa.

Cepamajā formā klāj cepampapīru, malas ietauko un lej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 50 minūtes. Pīrāga gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

Izcepto pīrāgu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (02.11.2018)
Skatījumu skaits: 598 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0