5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Ābolu pīrāgs ar vārīto iebiezināto pienu

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 260 g
pūdercukurs - 100 g
vaniļas cukurs - 2 tējk.
2 olu dzeltenumi
sviests - 130 g
sarīvēta citrona miziņa - 1 tējk.
cepamais pulveris - 1 tējk.
šķipsniņa sāls 
auksts ūdens - 1 ēd.k.

Pildījumam
3-4 skābi āboli
vārītais iebiezinātais piens ar cukuru - 1 kārbiņa
brūnais cukurs - 1 ēd.k.

Pagatavošana

Miltus sauc ar pūdercukuru, cepamo pulveri, vaniļas cukuru, sāli, sarīvētu citrona miziņu. Tad pievieno gabaliņos sagrieztu, aukstu sviestu un saberž drupačās. Beigās pievieno olu dzeltenumus, vienu ēdamkaroti auksta ūdens un samīca mīklu.

Mīklu sadala divās daļās - 2/3 mīklas ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī, 1/3 mīklas liek saldētavā (virskārtas drupačām).

Kad mīkla atdzesēta, izrullē lielāko mīklas daļu. Ietauko cepamo formu, klāj izrullēto mīklu, veido maliņas un pamatni sadursta ar dakšiņu. Kamēr sagatavo pildījumu, cepapamo formu liek ledusskapī.

Nomizo ābolus, izņem serdes, sagriež šķēlītēs un samaisa ar brūno cukuru.

Kārto ābolus cepamajā formā, pārsmērē ar vārīto iebiezināto pienu un uz rupjās rīves uzrīvē atlikušo mīklas daļu no saldētavas.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 45 minūtes.

Izcepto pīrāgu atdzesē un ļauj nedaudz sastīvēt pildījumam.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (07.08.2018)
Skatījumu skaits: 1036 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0