5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Ābolu pīrāgs ar vārīto krēmu

Sastāvdaļas

Mīklai
1 ola
sviests - 180 g
skābais krējums - 2 ēd.k.
cukurs - 150 g
milti - 360 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
šķipsniņa sāls

Krēmam
piens - 350 ml
1 ola
cukurs - 4 ēd.k.
kartupeļu ciete - 2 ēd.k.
vaniļas cukurs - 1 tējk.

2- 3 āboli
kanēlis

Pagatavošana

Gatavo mīklu. 

Miltus sajauc ar sāli, cukuru un cepamo pulveri, pievieno gabaliņos sagrieztu, aukstu sviestu un saberž drupačās.

Tad pievieno olu, krējumu un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Tikmēr pagatavo krēmu.

Ar putojamo slotiņu sakuļ olu, lej katliņā. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru, kartupeļu cieti un samaisa. Pielej aukstu pienu, samaisa un liek uz nelielas uguns. Nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, karsē, līdz masa sāk vārīties un sabiezē. 

Mīklu sadala divās daļās - 2/3 mīklas klāj cepamajā formā, 1/3 mīklas liek ledusskapī.

Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež nelielos gabaliņos un ber uz mīklas. Pārkaisa ar kanēli un lej virsū pagatavoto krēmu. 

Izņem no ledusskapja atlikušo mīklu un vienmērīgi sadrupina uz krēma.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 40-45 minūtes, līdz pīrāgs zeltaini brūns.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (13.12.2017)
Skatījumu skaits: 3031 | Atslēgvārdi: Augļu kūka | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0