Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Krēmam Pildījumam Pagatavošana Sviestam pievieno cukuru, olas un saberž. Miltiem pievieno cepamo pulveri, sajauc. Pieber sviesta masai un samīca smilšu mīklu. Mīklu sadala divās daļās, ietin pārtikas plēvē un liek uz stundu ledusskapī. Olām pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo. Tad pievieno kartupeļu cieti, pienu, samaisa un, nepārtraukti maisot, karsē uz nelielas uguns, līdz veidojas viendabīga masa un krēms sabiezējis. Ņem vienu mīklas daļu, izrullē, klāj tortes formā ar noņemamām malām, veido pamatni un apmēram 3 cm augstu maliņu. Nomizo ābolus, izgriež serdes, sagriež šķēlītēs un kārto uz mīklas. Tad sagriež nelielos gabaliņos 5 aprikozes un pārbārsta uz āboliem. Uz augļiem klāj siltu krēmu. Lai pīrāgs būtu ne tikai garšīgs, bet arī skaisti izskatītos, noformēsim ar atlikušo mīklu un aprikozēm. Klāj uz krēma. No atlikušās mīklas atkal izrullē apmēram 1-2 mm biezu plāksni, sagriež šaurās strēmelītēs un sagriež spirālīti. Atlikušās aprikozes kārto uz pīrāga un apkārt apvij mīklas spirālīti, viegli piespiež. Liek uzkarsētā cepeškrāsni un cep 180°C apmēram 45 minūtes. Izcepto pīrāgu atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru, griežam gabaliņos un cienājamies. Lai labi garšo!
| |
Skatījumu skaits: 974 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |