5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Ananāsu - burkānu pīrāgs ar šokolādes glazūru

Sastāvdaļas

Mīklai

milti - 220 g
sviests - 200 g
cukurs - 200 g
3 olas
burkāni - 300 g
konservēti ananāsi - 225 g
ananāsu sula - 80 ml
cepamais pulveris - 3 tējk.
kardamons - 1 tējk.

Glazūrai
baltā šokolāde - 80 g
kakao - 70 g
piens - 3 ēd.k.

Pagatavošana

Mīkstu sviestu saputo ar cukuru.

Pa vienai pievieno olas un labi saputo.

Nomizo burkānus un sarīvē uz smalkās rīves. Ananāsus sagriež mazos gabaliņos.

Saputotajai olu masai pievieno burkānus, ananāsus, ananāsu sulu un samaisa.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, kardamonu, iesijā masā un samaisa mīklu.

Ietauko cepamo formu un lej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un 180°C apmēram 35-40 minūtes.

Izcepto pīrāgu atdzesē.

Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno kakao, pienu un maisa, līdz veidojas viendabīga masa. Pārlej pīrāgu un dekorē ar cukura graudiņiem.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (24.01.2018)
Skatījumu skaits: 855 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0