Sastāvdaļas
2 olas
kefīrs - 2 glāzes
cukurs - 2 glāzes
cepamais pulveris - 2 tējk.
4 glāzes milti - 4 glāzes
konservēti ananāsi - 400 g
saldais krējums - 250 ml
glāze cukura + 100 ml kokosriekstu skaidiņu
Pagatavošana.
Olām pievieno cukuru un saputo. Tad pievieno kefīru un vēl saputo.
Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā miltu masā un sajauc mīklu.
Ietaukotā cepamajā formā lej mīklu. Ananāsiem notecina sīrupu un kārto uz mīklas.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170°C apmēram 40 minūtes. Tad pārkaisa ar cukura un kokosriekstu maisījumu un cep vēl 15-20 minūtes, līdz cukurs karamelizējies. Kūkas gatavību pārbauda ar kociņu. Gatavo kūku pārlej ar saldo krējumu un liek krāsnī vēl uz dažām minūtēm cepties.
Lai labi garšo!
|