Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Biskvītam džems Pagatavošana Izcep biskvītu. Atdala olu dzeltenumus, pieber vienu ēdamkaroti cukura un saputo. Pievieno sarīvētu citrona miziņu un samaisa. Iesijā miltus un samaisa. Olu baltumus saputo ar vienu ēdamkaroti cukura un iecilā mīklā. Cepamajā formā klāj cepampapīru, lej mīklu un izlīdzina. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 15 minūtes. Izcepto biskvītu atdzesē un noņem cepampapīru. Pagatavo citrona sīrupu. Citrona sulai pievieno 3 ēdamkarotes cukura, vārošu ūdeni un maisa, līdz cukurs izšķīdis. Biskvītu sagriež kvadrātiņos un pārlej ar citrona sīrupu. Katru gabaliņu pārsmērē ar sarkanu džemu. Bļodā klāj pārtikas plēvi un kārto šķēlītēs sagrieztas zemenes. Liek virsū biskvīta gabaliņus un uzlej vaniļas krēmu. Tad liek zemeņu šķēlītes Liek virsū biskvīta gabaliņus un uzlej vaniļas krēmu. Tad liek zemeņu šķēlītes un atkal biskvīta gabaliņus un krēmu. Tā, līdz saliktas visas kārtas. Pārklāj ap pārtikas plēvi un liek uz 4-5 stundām ledusskapī ievilkties. Kad torte ievilkusies, uzmanīgi izgāž uz šķīvja un noņem plēvi. Ja vēlas, var dekorēt ar svaigām zemenēm. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 437 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |