5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Apgāztais banānu pīrāgs ar karameli

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 1½ glāzes
sviests - 100 g
1 ola
cukurs - 2 ēd.k.
skābais krējums - 125 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
šķipsniņa sāls

Karamelei
brūnais cukurs - 100 g
sviests - 50 g

4 banāni

Pagatavošana

Miltus sajauc ar sāli, cukuru un cepamo pulveri.

Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un saberž drupačās.

Pievieno olu, krējumu un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Tikmēr pagatavo karameli.

Pannā izkausē sviestu, pievieno brūno cukuru un karsē, līdz cukurs izkusis un veidojas zeltaini brūna masa.

Karsto karameli uzreiz lej cepamajā formā. 

Nomizo banānus, pārgriež uz pusēm un kārto uz karameles masas.

Atdzesēto mīklu izrullē un klāj uz banānu kārtas, ielokot maliņas uz iekšpusi.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 35 minūtes.

Izcepto pīrāgu vēl karstu izgāž uz paplātes un uzmanīgi noņem cepamo formu.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (08.12.2017)
Skatījumu skaits: 785 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas un pīrāgi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0