5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Apgāztais banānu pīrāgs ar karameļu cepurīti

Sastāvdaļas

brūnais cukurs - 1/3 glāzes
sviests - 3 ēd.k.
2-3 banāni

Mīklai
pilngraudu milti - 1½ glāze
cukurs - 3/4 glāzes
cepamais pulveris - 1 tējk.
soda - 1 tējk.
sāls - ½ tējk.
kanēlis - 1/4 tējk.
sablendēti banāni - 1 glāze
2 olas
augu eļļa - 1/3 glāzes
kefīrs - 1/3 glāzes
vaniļas cukurs - 2 tējk.

Glazūrai
saldais krējums - 2 ēd.k.
brūnais cukurs - 2 ēd.k.
sviests - 2 ēd.k.

Pagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C.

Ietauko cepamo formu, ber 1/3 glāzes brūnā cukura, izlīdzina. Liek virsū nelielas sviesta piciņas un liek uz 8 minūtēm cepeškrāsnī karamelizēties.

Pagatavo mīklu. Kefīram pievieno olas, augu eļļu, cukuru, vaniļas cukuru, sāli, sablendētus banānus un ar mikseri visu labi samaisa. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sodu, kanēli, iesijā kefīra masā un samaisa mīklu.

Banānus sagriež ripiņās un kārto cepamajā formā uz karamelizētā cukura. Lej virsū mīklu, liek cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram vienu stundu.

Izcepto pīrāgu 10 minūtes atdzesē, izgāž uz restītēm ar banāniem uz augšu un ļauj atdzist.

Pagatavo karameli. Katliņā lej saldo krējumu, pievieno brūno cukuru, sviestu un karsē uz nelielas uguns, līdz cukurs izkusis un veidojas viendabīga masa (2-3 minūtes).

Pārlej pīrāgu. Gatavs, varam cienāties.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (05.05.2020)
Skatījumu skaits: 382 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0