Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Apgāztais plūmju pīrāgs ar karameli
Sastāvdaļas cukurs - 1½ glāze Pagatavošana Olām pievieno pusi cukura, vaniļas cukuru un saputo. Pievieno 130 g mīksta sviesta, pienu un saputo. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā olu masā un samaisa ar mikseri. Plūmes pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Cepamajā formā ber atlikušo cukuru, pievieno 20 g sviesta un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz cukurs izkusis un veidojas viendabīga masa. Noņem cepamo formu no uguns un liek karamelizētajā masā plūmes. Klāj virsū mīklu un izlīdzina. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 40 minūtes. Izcepto pīrāgu atdzesē 15-20 minūtes un uzmanīgi izgāž uz paplātes. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 625 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |