5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Apgāztais rabarberu pīrāgs

Sastāvdaļas

sviests - 50 g
brūnais cukurs - 200 g
rabarberi - 400 g
milti - 200 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
šķipsniņa sodas
šķipsniņa sāls
kefīrs - 200 ml
2 olas
augu eļļa - 80 ml
ingvers - 2 tējk.

Pagatavošana

Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos.

Olām pievieno 100 g cukura un saputo.

Tad pievieno kefīru, eļļu, smalki sarīvētu ingveru un samaisa.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli, pievieno olu masai un sajauc mīklu.

Cepamajā formā, uz nelielas uguns, izkausē sviestu, pievieno 100 g cukura un gatavo vēl 3-4 minūtes, līdz cukurs izkusis un mazliet karamelizējies.

Noņem cepamo formu no uguns, ber sagrieztos rabarberus un lej virsū mīklu. Izlīdzina un liek uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep 180°C apmēram 30-35 minūtes.

Izcepto pīrāgu atdzesē minūtes 10 un uzmanīgi izgāž uz šķīvja.

Pasniedz siltu ar putukrējumu.

Lai labi garšo!

 

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (27.05.2018)
Skatījumu skaits: 973 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0