Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas sviests - 50 g Pagatavošana Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos. Olām pievieno 100 g cukura un saputo. Tad pievieno kefīru, eļļu, smalki sarīvētu ingveru un samaisa. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli, pievieno olu masai un sajauc mīklu. Cepamajā formā, uz nelielas uguns, izkausē sviestu, pievieno 100 g cukura un gatavo vēl 3-4 minūtes, līdz cukurs izkusis un mazliet karamelizējies. Noņem cepamo formu no uguns, ber sagrieztos rabarberus un lej virsū mīklu. Izlīdzina un liek uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep 180°C apmēram 30-35 minūtes. Izcepto pīrāgu atdzesē minūtes 10 un uzmanīgi izgāž uz šķīvja. Pasniedz siltu ar putukrējumu. Lai labi garšo!
| |
Skatījumu skaits: 1031 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |