Sastāvdaļas
Biskvītam
cepumi - 300 g
sviests - 100 g
Suflē
skābais krējums - 500
cukurs - 1 glāze
želatīns
augļi
ogas
Pagatavošana
Sasmalcina cepumus, pievieno sviestu un samaisa viendabīgu masu.
Sagriež augļus un ogas gabaliņos.
Pagatavo suflē.
Želatīnam uzlej aukstu ūdeni un uzbriedina. Uzbriedināto želatīnu izšķīdina karstā ūdens peldē.
Krējumam pievieno cukuru, saputo. Pielej izkausēto želatīnu un labi samaisa. Ja vēlas, krējumam var pievienot sablenderētas zemenes vai citas ogas, lai suflē būtu krāsains.
Augļus un ogas samaisa ar krējuma masu (ja vēlas, var pievienot arī cepumu gabaliņus).
Formā klāj pārtikas plēvi un lej krējuma masu.
Virsū klāj biskvīta kārtu (ne biezāku kā 3 cm).
Liek ledusskapī vismaz 4 stundas sastīvēt. Gatavo kūku izgāž no formas, noņem plēvi.
Lai labi garšo!
|