5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Auzu pārslu kūka ar žāvētām plūmēm

Sastāvdaļas 

Žāvētas plūmes - 125 g
8 dateles bez kauliņiem
Rozīnes - 1 sauja 
Zemesrieksti - 4 ēd.k.
 auzu pārslas - 1 glāze
Kāruma svaigais siers - 1/3 paciņas
Skābais krējums - 100ml 
Olas - 2 gab.
1 ēd.k. ruma, konjaka,viskija vai citrona sulas

Pagatavošana

Sagriež plūmes un dateles mazākos gabaliņos.

Rozīnes, dateles, plūmes liek traukā, aplej ar konjaku, ļauj pastāvēt apm. 30 minūtes.

Pēc tam žāvētiem augļiem pievienojam skābo krējumu un svaigo sieru, visu sablendē.

Apgrauzdē zemesriekstus, sablendē.

Auzu pārslas sablendē miltos un pievieno riekstus.

Olas viegli saputo, pievieno žāvētos augļus, kas sajaukti ar krējumu un svaigo sieru.

Tad masā iemaisa auzu pārslas ar riekstiem. Labi izmaisa un lej ietaukotā cepamtraukā.

Cep 180°C apmēram 30 minūtes.

Izcepto kūku atdzesē, tad pārkaisa ar pūdercukuru vai pārlej ar izkausētu šokolādi.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (03.12.2019)
Skatījumu skaits: 578 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0