Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Aveņu kūka
Sastāvdaļas Mīkla milti - 200 g Pildījumam Pagatavošana Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sviestu, cukuru. Pievieno olu dzeltenumus un ātri samīca mīklu. Ja nepieciešams, pielej 1-2 ēdk. piena. Mīklu liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Pēc pusstundas mīklu ieklāj cepamajā formā, gar malām veidojot apmalīti. Cep 200°C apmēram 15 minūtes. Tikmēr sakuļ olu baltumus stingrās putās. Pakāpeniski pievieno cukuru un cieti , vēl visu pakuļ un tad iemaisa masā avenes. Masu klāj uz izceptās mīklas plāksnes un vēl turpina cept apmēram 10 -15 minūtes. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 419 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |