5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Aveņu kūka

Sastāvdaļas

Mīkla

milti - 200 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
sviests - 125 g
cukurs - ½ glāze
2 olu dzeltenumi

Pildījumam
avenes - 400 -500 g
2 olu baltumi
cukurs - ½ glāze
kartupeļu ciete - 2 tējk. 

Pagatavošana

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sviestu, cukuru. Pievieno olu dzeltenumus un ātri samīca mīklu. Ja nepieciešams, pielej 1-2 ēdk. piena.

Mīklu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

Pēc pusstundas mīklu ieklāj cepamajā formā, gar malām veidojot apmalīti.

Cep 200°C apmēram 15 minūtes.

Tikmēr sakuļ olu baltumus stingrās putās. Pakāpeniski pievieno cukuru un cieti , vēl visu pakuļ un tad iemaisa masā avenes.

Masu klāj uz izceptās mīklas plāksnes un vēl turpina cept apmēram 10 -15 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (05.04.2020)
Skatījumu skaits: 419 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0