Sastāvdaļas
Biskvītam
4 olas
auksts ūdens - ēd.k.
sāls - ½ tējk.
cukurs - ¾ tases
milti - ½ tase
kartupeļu ciete - ½ tase
cepamais pulveris - 1 tējk.
vaniļas cukurs - 1 ēd.k.
saldētas avenes - 400 g
Putukrējumam
saldā krējums - 500 ml
cukurs - 2 ēd.k.
rieksti un šokolāde dekorēšanai
Pagatavošana
Pagatavo biskvītu. Atdala olu baltumus, pievieno 4 ēdamkarotes auksta ūdens un puto. Kad apjoms palielinājies, pievieno sāli, cukuru un saputo stingras putas. Tad, pa vienam, pievieno olu dzeltenumus un vaniļas cukuru. Miltus sajauc ar cieti, cepamo pulveri un lēnām iemaisa mīklā. Beigās mīklā lēnām iecilā saldētas avenes.
Cepamajā formā klāj cepampapīru un lej mīklu.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30 minūtes.
Izcepto biskvītu atdzesē un sagriež divās daļās.
Pagatavo putukrējumu. Saldajam krējumam pievieno cukuru un saputo stingrās putās.
Liek uz paplātes vienu biskvītu, pārsmērē ar putukrējumu un liek virsū otru biskvītu. Virsu pārsmērē ar atlikušo putukrējumu un pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem un šokolādi.
Liek uz pāris stundām ledusskapī ievilkties.
Lai labi garšo!
|