5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Aveņu želejas torte ar jogurtu

Sastāvdaļas

jogurts bez piedevām - 350 g
aveņu sula - 200 ml
cukurs - 2 ēd.k.
vaniļas cukurs - 1 paciņa
želatīns - 2 ēd.k.
svaigas avenes

Pagatavošana

Želatīnam uzlej 100 ml auksta ūdens un ļauj uzbriest.

Kēksa cepamajā formā klāj pārtikas plēvi un, apmēram līdz pusei, kārto svaigas avenes.

Pusi uzbriedinātā želatīna izkausē karstā ūdens peldē, pievieno aveņu sulai, samaisa un lej formā uz avenēm. Liek uz 1-2 stundām ledusskapī sastīvēt.

Kad želeja sastīvējusi, jogurtam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un samaisa.
Atlikušo želatīnu izkausē karstā ūdens peldē, pievieno jogurtam un samaisa. Lej uz aveņu želejas kārtas, izlīdzina un liek uz 4 stundām ledusskapī sastīvēt.

Kad torte pilnībā sastīvējusi, izceļ no formas, apgāž otrādi un noņem plēvi.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (09.08.2020)
Skatījumu skaits: 393 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0