5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Baltās šokolādes kūka ar avenēm

Sastāvdaļas

baltā šokolāde - 200 g
samaltas mandeles - 200 g
cukurs - 160 g
3 olas
milti - 60 g
sviests - 100 g
cepamais pulveris - 8 g
sarīvēta apelsīna miziņa no 1 apelsīna
svaigas avenes - 150 g
pūdercukurs un avenes dekorēšanai

Pagatavošana

Šokolādi izkausē karstā ūdens peldē un nedaudz padzesē.

Mandeļu miltus sajauc ar kviešu miltiem, cepamo pulveri, pieber izkausētajai šokolādei un samaisa. Pievieno sarīvēto apelsīna miziņu un vēlreiz samaisa.

Sviestam pievieno cukuru un saputo. Pēc tam pievieno olas un saputo gaisīgu masu. 

Saputoto olu masu pievieno šokolādes masai un samaisa. Beigās pievieno svaigas avenes un lēnām samaisa.

Cepamajā formā klāj cepampapīru, lej mīklu un izlīdzina.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 50-55 minūtes.

Izcepto kūku atdzesē, dekorē ar svaigām avenēm un pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (19.05.2021)
Skatījumu skaits: 336 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0