5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Balzano ābolu kūka

Sastāvdaļas

sviests - 115 g
2 olas
cukurs - 1 glāze
vaniļas cukurs - 2 tējk.
milti - 1 glāze
šķipsniņa jūras sāls
cepamais pulveris - 2 tējk.
piens - ½ glāze
4 āboli

Pagatavošana

Olām pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo.

Pievieno izkausētu sviestu, pienu un samaisa.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli. Iesijā olu masā un samaisa mīklu.

Nomizo ābolus, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs. Ieber mīklā un samaisa.

Cepamajā formā klāj cepampapīru un lej mīklu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 190°C apmēram 45-50 minūtes, līdz zeltaini brūna.

Izcepto kūku atdzesē, ja vēlas, pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

 

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (31.01.2018)
Skatījumu skaits: 969 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0