Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Krēmam Pagatavošana Miltus sajauc ar cukuru un sāli. Pievieno gabaliņos sagrieztu, aukstu sviestu un saberž drupačās. Beigās pievieno olu un samīca mīklu. Liek uz 20 minūtēm ledusskapī. Atdzesēto mīklu izrullē, klāj ietaukotā cepamajā formā un veido apmēram 3 cm augstas maliņas. Pamatu sadursta ar dakšiņu, uzklāj cepampapīru, uzber pupiņas smagumam. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 20 minūtes. Tikmēr pagatavo pildījumu. Uz smalkās rīves sarīvē citrona miziņu un izpiež sulu. 3 banānus nomizo un saspaida ar dakšiņu. Atdala olu dzeltenumus, pievieno 100 g cukura un saputo. Pievieno banānu biezeni, krējumu, sarīvēto citrona miziņu, citrona sulu un visu saputo. Krēms sanāk pašķidrs. Nomizo 2 banānus, sagriež ripiņās. No izceptā tortes pamata noņem cepampapīru ar pupiņām, kārto banānu ripiņas un lej virsū pildījumu. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep 40 minūtes. Pēc 40 minūtēm olu baltumus saputo ar 50 g cukura stingrās putās. Klāj uz izceptā pildījuma, liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl apmēram 15 minūtes. Izcepto kūku atdzesē un dekorē ar banānu ripiņām. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 541 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |