5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Biezpiena kūka ar āboliem ''Teātra tikšanās''

Sastāvdaļas

biezpiens - 200 g
piens - 100 ml
1 ola
augu eļļa - 100 ml
cukurs - 1 glāze
milti - 2 glāzes
vaniļas cukurs - 1 pac.
cepamais pulveris - 1 tējk.
šķipsniņa sāls
āboli - 2 gab.
ievārījums - 2 ēd.k.

Drumstalām
sviests - 2 ēd.k.
cukurs - 2 ēd.k.
kakao vai kanēlis - 1 tējk.
milti

Pagatavošana

Pienam pievieno cukuru, eļļu, vaniļas cukuru, olu, sāli, biezpienu un samaisa. Tad iesijā miltus, cepamo pulveri un sajauc mīklu.

Liek mīklu ietaukotā cepamajā formā un izlīdzina. 

Nomizo ābolus, izgriež serdes, sagriež šķēlītēs un kārto uz mīklas. Pa virsu smērē ievārījumu vai arī sablendētas dzērvenes ar cukuru.

Tad pagatavo drupačas. 
Sviestam pievieno cukuru, kakao vai kanēli, miltus, saberž drumstalas un uzber uz pīrāga.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 40 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (10.10.2019)
Skatījumu skaits: 503 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0