5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Biezpiena pīrāgs ar mellenēm

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 200 g
sviests - 150 g
cukurs - 100 g
1 ola
cepamais pulveris - 1 tējk.

Pildījumam
biezpiens - 500 g
2 olas
cukurs - 100 g
skābais krējums - 100 g
mellenes - 300 g

Pagatavošana

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un saberž drupačās.
Tad pievieno cukuru, olu un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Tikmēr pagatavo pildījumu.

Biezpienam pievieno krējumu, olas, cukuru un saputo.

Ietaukotā cepamajā formā klāj mīklu un veido apmēram 4-5 cm augstas maliņas.

Lej pildījumu un virsū uzber mellenes.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 35-40 minūtes.

Izcepto pīrāgu atdzesē, izceļ no cepamās formas, griežam gabaliņos un cienājamies.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (03.07.2018)
Skatījumu skaits: 684 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0