5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Burkānu kūka ''Debitante''

Sastāvdaļas

Biskvītam  
burkāni - 450 g
milti - 100 g
olas - 5 gab.
mandeles - 150 g  
brūnais cukurs - 150 g
vīnogu kauliņu eļļa - 50 g
šķipsniņa malta ingvera, muskatrieksta un kardamona
cepamais pulveris - 1½ tējk.

Krēmam
filadelfijas siers - 200 g
pūdercukurs - 60 g  
skābs krējums - 60 g
½ citrona sula

Dekorēšanai  
mandeļu skaidiņas - 50 g  
kakao

Pagatavošana

Mandeles aplej ar karstu ūdeni, noņem miziņu un sablendē.

Burkānus  sarīvē uz smalkās rīves.  

Saputo olas ar cukuru, pievieno eļļu, sasmalcinātās mandeles un samaisa.

Miltiem pievieno garšvielas, cepamo pulveri, sajauc un pievieno olu masai. Visu samaisa un pievieno sarīvētos burkānus. Samaisa, līdz veidojas vienveidīga masa.

Cepamo formu ieziež ar sviestu, apbārsta ar miltiem un lej mīklu.  

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170°C apmēram 55-60 min. Gatavību pārbauda ar kociņu.

Izcepto torti atdzesē un pārgriež uz pusēm, lai veidojas divi biskvīti.

Pagatavo krēmu.
Filadelfijas sieram pievieno pūdercukuru, skābu krējumu, piespiež sulu no ½ citrona un ar mikseri saputo.
 
Liek biskvītu uz paplātes, smērē pusi krēma, tad pa virsu liek otru biskvītu un smērē atlikušo krēmu.
 
Tortes virsu ar sietiņu pārkaisa ar kakao pulveri.

Mandeļu skaidiņas uz pannas pāris minūtes apgrauzdē un dekorē torti.

Liek torti ledusskapī uz pāris stundām, lai ievelkas.

Griežam gabaliņos un cienājamies! 

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (05.04.2021)
Skatījumu skaits: 298 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0