5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Burkānu kūka ar riekstiem un Mascarpone siera krēmu

Sastāvdaļas

olas 3 gab.
augu eļļa - 120 ml 
cukurs - 250 g 
sasmalcināti valrieksti - 250 g 
burkāni - 250 g 
šķipsniņa sāls
kanēlis - 1 tējk.
Mascarpone siers - 250 g 
vaniļas cukurs - 1 paciņa

Pagatavošana

Uz rupjas rīves sarīvē burkānus.

Olas dzeltenumus saputo, pielej eļļu, kanēli, sāli, sasmalcinātus valriekstus (var arī mandeles), burkānus un  samaisa. 

Olu baltumus puto ar cukuru. Cukuru var likt arī nedaudz mazāk. 

Saputotos baltumus iecilā mīklā. 

Liek mīklu ietaukotā cepamajā formā un cep 180°C apmēram 60 minūtes. 

Mascarpone sieram pievieno dažas karotes cukura, vaniļas cukuru un mazliet uzputo.

Kad kūka atdzisusi, pārsmērē ar Mascarpone siera krēmu. 

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (07.03.2018)
Skatījumu skaits: 3019 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0