Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Krēmam Glazūrai Pagatavošana Olām pievieno vēl vienu olas dzeltenumu, cukuru, vaniļas cukuru un, karstā ūdens peldē, saputo, līdz veidojas gaisīga masa. Miltus sajauc ar sāli, kartupeļu cieti, cepamo pulveri, kanēli, iesijā olu masā, pievieno augu eļļu un samaisa mīklu. Burkānus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves un iemaisa mīklā. Mīklu sadala divās daļās, lai varētu izcept divus biskvītus. Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 25 minūtes. Tieši tāpat cep otru biskvītu. Izceptos biskvītus atdzesē. Pagatavo krēmu. Biezpienam pievieno 80 g cukura, sarīvētu citrona miziņu un sablendē viendabīgā masā. Saldajam krējumam pievieno atlikušo cukuru, vaniļas cukuru un saputo stingrās putās. Pievieno biezpiena masai un samaisa. Vienam biskvītam nogriež līdzenu virsu (atgriezumus sadrupina dekorēšanai), smērē krēmu un liek virsū otru biskvītu. Pagatavo cukura glazūru. Bļodiņā ber pūdercukuru, pievieno karstu ūdeni, dažas pilītes citrona sulas un maisa, līdz veidojas viendabīga, gluda masa. Pārsmērē virsējo biskvītu un pārbārsta ar biskvīta drupačām. Liek uz stundu ledusskapī sastīvēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 921 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |