5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Burkānu pīrāgs ar šokolādes glazūru

Sastāvdaļas

milti - 200 g
2 olas
burkāni - 270 g
cukurs - 150 g
rozīnes - 180 g
augu eļļa - 70 ml
kanēlis - 1 tējk.
cepamais pulveris - 1 tējk.
šķipsniņa sāls 
tumšā šokolāde - 100 g

Pagatavošana

Rozīnēm uzlej siltu ūdeni un ļauj uzbriest.

Olām pievieno cukuru un saputo.

Miltus sajauc ar sāli, cepamo pulveri, kanēli, iesijā olu masā, pievieno augu eļļu un samaisa mīklu.

Burkānus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves un iemaisa mīklā.

Rozīnēm nolej ūdeni un iemaisa mīklā.

Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170°C apmēram 40 minūtes. Izcepto pīrāgu atdzesē.

Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, nedaudz padzesē un ar konditorejas slotiņu pārsmērē pīrāgu. Liek uz stundu ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (26.12.2017)
Skatījumu skaits: 908 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas un pīrāgi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0