Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Citronu kārtai Bezē kārtai Pagatavošana Aukstu sviestu sagriež mazos gabaliņos, pievieno miltus, cukuru un saberž drupačās. Tad pievieno olas dzeltenumu, ēdamkaroti auksta ūdens un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Izrullē atdzesēto mīklu, klāj ietaukotā cepamajā formā, veido maliņas un sadursta ar dakšiņu. Liek uzkarsētā cepeškrāsni un cep 180°C apmēram 15 minūtes. Pagatavo citronu krēmu. Sarīvē citrona miziņas, izspiež sulu, lej katliņā, pievieno cukuru un karsē, līdz cukurs izšķīdis. Sīrupu atdzesē. Saputo olas un olas dzeltenumu, cieti izšķīdina aukstā ūdenī, pievieno citronu sīrupam un, nepārtraukti maisot, karsē uz uguns apmēram 4 minūtes, līdz veidojas biezs, viendabīgs krēms. Krēmu nedaudz padzesē un lej uz izceptā tortes pamata. Olas baltumus saputo. Turpinot putot, pakāpeniski pievienojot cukuru, līdz veidojas stingras putas. Klāj uz citronu krēma, liek cepeškrāsnī un cep 120°C apmēram 45-50 minūtes. Izcepto torti atdzesē. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 575 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |