Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam valrieksti pārkaisīšanai Pagatavošana Virtuves kombainā liek sviestu, cukuru, miltus, ierīvē citrona miziņu un saberž drumstalās. Tad pievieno citrona sulu, olu un samīca mīklu. Mīklu izrullē, klāj cepamajā formā, veido maliņas un sadursta ar dakšiņu. Liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Bļodiņā liek medu, pievieno citronu sulu, ierīvē citronu miziņu, kārtīgi samaisa un atstāj uz pusstundu ievilkties. Izņem no ledusskapja formu ar mīklu, klāj virsū cepampapīru un uzber smagumu (keramiskās bumbiņas vai pupiņas). Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 20 minūtes. Kamēr pamatne cepas, pagatavojam pildījumu. Medus masai pievieno 2 olas, krējumu un rūpīgi samaisa. Kad pīrāga pamatne izcepusies, noņem cepampapīru ar smagumu un lej virsū pildījumu. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 30 minūtes. Izcepto pīrāgu atdzesē, griežam gabaliņos un cienājamies. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 442 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |