Sastāvdaļas
sarīvēts cukini - 300 g
3 olas
milti - 300 g
cukurs - 200 g
sviests - 250 g
kanēlis - 2 tējk.
cepamais pulveris - 1 tējk.
dzeramā soda - ½ tējk.
šķipsniņa sāls
vaniļas esence - 1 tējk.
valrieksti - 150 g
Glazūrai
pūdercukurs - 200 g
sviests - 2 ēd.k.
vaniļas esence - ½ tējk.
2 ēdamkarotes karsta ūdens
cepamā forma (28×18 cm)
Pagatavošana
Saputo sviestu ar cukuru un vaniļas ekstraktu.
Turpinot putot, pa vienai, pievieno olas.
Miltus sajauc ar kanēli, sodu, sāli, cepamo pulveri, iesijā sviesta masā un samaisa.
Sarīvē cukini un sasmalcina valriekstus. Pievieno mīklai un labi samaisa.
Lej mīklu ietaukotā formā.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 55-60 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
Izcepto kūku atdzesē formā 30 minūtes, tad izgāž uz paplātes.
Pagatavo glazūru.
Mīkstam sviestam pievieno pūdercukuru, vaniļu un saputo.
Tad pievieno karstu ūdeni un turpina putot, līdz veidojas viendabīga glazūra.
Pārziež kūku un liek uz stundu ledusskapī.
Lai labi garšo!
|