5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Drumstalkūka ar melleņu un ābolu pildījumu

Sastāvdaļas  

āboli - 1 kg
mellenes - 200 g
milti - 180 g
sviests - 160 g
brūnais cukurs - 180 g
auzu pārslas - 50 g
½ citrons 
¼ tējk. sāls 
šķipsniņa sarīvēta muskatrieksta
 
Pagatavošana
 
Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež gabaliņos. Pievienojam mellenes, pa virsu uzberam 2 ēdamkarotes cukura, izspiež sulu no ½ citrona u visu samaisa.
 
Pagatavo drumstalas.
 
Bļodā sajauc miltus, sarīvētu muskatriekstu un sāli.
 
Aukstu sviestu sagriež kubiciņos, pievieno miltu masai un saberž drupačās.
 
Beigās pievieno auzu pārslas un vēlreiz visu samīca.
 
Cepamajā formā klāj 1/3 mīklas drumstalu, nedaudz pieblietē un liek virsū 1/2 pildījuma. Tad klāj 1/3 drumstalu un virsū otru pildījuma pusi. Pārbārsta ar atlikušajām mīklas drumstalām.
 
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 45-50 minūtes, līdz pīrāgs zeltaini brūns un ogas burbuļo apakšā.
 
Un tagad pats svarīgākais brīdis – griežam pīrāgu gabaliņos, liekam virsū saldējumu un cienājamies. Ir garšīgi arī ar vaniļas mērci.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (23.07.2018)
Skatījumu skaits: 622 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0