Sastāvdaļas
āboli - 1 kg
mellenes - 200 g
milti - 180 g
sviests - 160 g
brūnais cukurs - 180 g
auzu pārslas - 50 g
½ citrons
¼ tējk. sāls
šķipsniņa sarīvēta muskatrieksta
Pagatavošana
Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež gabaliņos. Pievienojam mellenes, pa virsu uzberam 2 ēdamkarotes cukura, izspiež sulu no ½ citrona u visu samaisa.
Pagatavo drumstalas.
Bļodā sajauc miltus, sarīvētu muskatriekstu un sāli.
Aukstu sviestu sagriež kubiciņos, pievieno miltu masai un saberž drupačās.
Beigās pievieno auzu pārslas un vēlreiz visu samīca.
Cepamajā formā klāj 1/3 mīklas drumstalu, nedaudz pieblietē un liek virsū 1/2 pildījuma. Tad klāj 1/3 drumstalu un virsū otru pildījuma pusi. Pārbārsta ar atlikušajām mīklas drumstalām.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 45-50 minūtes, līdz pīrāgs zeltaini brūns un ogas burbuļo apakšā.
Un tagad pats svarīgākais brīdis – griežam pīrāgu gabaliņos, liekam virsū saldējumu un cienājamies. Ir garšīgi arī ar vaniļas mērci.
Lai labi garšo!
|