Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas sviests - 225 g Pagatavošana Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli. Pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu sviestu un saberž drupačās. Olām pievieno cukuru un saputo. Pievieno majonēzi, citronu sulu un labi samaisa. Sviesta drupačām pievieno olu masu un samīca mīklu. 2/3 mīklas ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. 1/3 mīklas ietin pārtikas plēvē un liek saldētavā. Tikmēr nomizo rabarberus un sagriež nelielos gabaliņos. Pievieno 100 g cukura, samaisa un atstāj atsuloties. Ietauko cepamo formu, pārkaisa ar miltiem un vienmērīgi, pa visu formu, uz rupjās rīves sarīvē lielāko mīklas daļu. Rabarberiem notecina lieko sulu un ber uz mīklas kārtas. Izņem no saldētavas mazāko mīklas daļu un sarīvē uz rabarberu kārtas. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 25 minūtes. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 726 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |