Sastāvdaļas
dzērvenes - 300 g
cukurs - 3 ēd.k.
sviests - 20 g
milti - 1½ tase
cukurs - 100 g
2 olas
kefīrs - 1 tase
vaniļas cukurs - 1 tējk.
šķipsniņa sāls
cepamais pulveris - 1½ tējk.
sarīvēta citrona miziņa no viena citrona
Pagatavošana
Izvēlies cepamo formu, kura nav izjaucama, bet vesela, lai ogu sula neiztek. Ietauko formu un ieber formā ogas, sajauktas ar 4 ēdamkarotēm cukura. Ja dzērvenes saldētas, tad nevajag iepriekš atkausēt.
Ar mikseri saputo sviestu ar cukuru, tad pa vienai pievieno olas. Pēc katras olas pievienošanas masu puto vismaz divas minūtes. Beigās pievieno vaniļas cukuru un sarīvētu citrona miziņu.
Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli, iesijā sviesta masā, pievieno kefīru un samaisa mīklu.
Lej mīklu cepamajā formā uz ogām.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170ºC apmēram 50-55 minūtes. Izcepto kūku 20 minūtes atdzesē formā un tad apgriež to uz šķīvja.
Pasniedz siltu ar vaniļas saldējumu.
Lai labi garšo!
|