Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Bezē kārtai Pagatavošana Gatavo mīklu. Sviestam pievieno cukuru, vaniļas cukuru, sāli, miltus un saberž drupačās. Pievieno olu dzeltenumus un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē, liek uz 20 minūtēm ledusskapī dzesēties. Izrullē mīklu. Cepamajā formā klāj cepampapīru, liek izrullēto mīklas plāksni un sadursta ar dakšiņu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180ºC apmēram 15 minūtes. Kamēr cepas pamats, saputo olu baltumus. Olu baltumiem pakāpeniski pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo stingrās putās. Zemenes pārgriež uz pusēm un uzmanīgi iecilā olu baltumu masā. Izceļ no cepeškrāsns izcepto pamatu, klāj virsū olu baltumu masu ar zemenēm. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep 160ºC apmēram 25-30 minūtes. Izcepto pīrāgu atdzesē, griežam gabaliņos un cienājamies. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 841 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |