Sastāvdaļas
milti - 300 g
cukurs - 100 g
sviests - 150 g
2 olas
sarīvēta citrona miziņu
šķipsniņa sāls
aprikožu ievārījums - 500 g
Pagatavošana
Pagatavo mīklu.
Miltiem pievieno aukstu sviestu un saberž drupačās. Tad pievieno sāli, cukuru, sarīvētu citrona miziņu un visu samaisa. Pievieno olas un samīca mīklu (nevajag pārmīcīt!). Liek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
No smilšu mīklas veido cepamajam traukam atbilstošu formu un klāj cepamajā formā. 1/3 daļu mīklas atliek malā, tortes virspuses dekorēšanai.
Smērē virsū aprikožu marmelādi.
No atlikušās mīklas sagriež strēmelītes un klājam uz marmelādes kārtas, lai veidotos restīte. (Ja nepieciešams, tad salaiduma vietas, lai tās labāk saliptu, apsmērējam ar olas dzeltenumu).
Ielokām uz iekšpusi pīrāga sānu malas.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30 minūtes.
Atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!
|