5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Franču ābolkūka

Sastāvdaļas 


milti - 250 g
pūdercukurs - 125 g
sviests - 125 g
saldais krējums - 3 ēd.k.
skābi āboli - 4 gab.
cukurs pārkaisīšanai - 100 g
kanēlis - 1 tējk.
 
Pagatavošana
 
Miltus sajauc ar pūdercukuru, pievieno aukstu sviestu un saberž drupačās. Tad pievieno krējumu un ātri samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.
 
Nomizo ābolus un sagriež šķēlītēs.
 
Atdzesēto mīklu klāj ietaukotā formā un veido maliņas. Virsū kārto ābolus, pārkaisa ar cukuru un kanēli.     
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 25 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (02.08.2019)
Skatījumu skaits: 609 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0