Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas olas - 5 gab. Pagatavošana Gatavo mīklu. Pēc pusstundas mīklu izņem no ledusskapja, izrullē un klāj cepamajā formā un izlīdzina un veido maliņu. Tad mīklu vairākās vietās sadursta ar dakšiņu, liek uzkarsētā cepeškrāsni un cep 180°C apmēram 20-25 minūtes. Izcepto pamatni izņem no cepeškrāsns un atdzesē. Tikmēr gatavo pildījumu. Uz smalkās rīves sarīvē citronu miziņas un izspiež sulu. Citronu sulai pievieno kukurūzas cieti un samaisa. Katliņā lej 250 ml ūdens, lej citronu sulas masu un, nepārtraukti maisot, karsē uz nelielas uguns, līdz sāk vārīties. Tad samazina uguni, pievieno 3 olu dzeltenumus, paciņu vaniļas cukura, sarīvētās citronu miziņas, cukuru, 100 g sviesta un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz krēms sabiezē un veidojas viendabīga masa. Atdzisušo krēmu lej uz izceptās tortes pamatnes un izlīdzina. 4 olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls, 3 ēdamkarotes pūdercukura, saputo stingrās putās un klāj uz citrona krēma. Liek pīrāgu cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 15 minūtes. Tad palielina cepšanas t° uz 200°C un cep vēl 10 minūtes, lai bezē virsa paliek mazliet zeltaini brūna Izcepto pīrāgu atdzesē un liek uz 2 stundām ledusskapī. Atdzisušo pīrāgu griežam gabaliņos un cienājamies. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 340 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |