5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Ganiņa medus pīrāgs ar kakao - saulespuķu sēkliņu pildījumu

Sastāvdaļas

Mīklai
iebiebiezinatais piens ar cukuru - 400 g
piens - 400 ml
medus - 200 ml
kanēlis - 1 tējk.
maltas krustnagliņas - 1 tējk.
milti - 300 g
cepamais pulveris - 2 tējk.
soda - 1 tējk.

Pildījumam
saulespuķu sēkliņas - 1 glāze
augu eļļa - 1 ēd.k.
piens - 3 ēd.k.
medus - 2 ēd.k.
kakao - 2 ēd.k.

Pagatavošana

Iebiezinātajam pienam pievieno medu, pienu, garšvielas un labi samaisa.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sodu. Iesijā iebiezinātā piena masā un samaisa viendabīgu mīklu.

Ietauko cepamo formu (26 cm) un lej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsni un cep 180°C apmēram 35 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

Izcepto biskvītu atdzesē un pārgriež uz pusēm.

Pagatavo pildījumu. Apgrauzdē saulespuķu sēkliņas, pievieno medu, augu eļļu un sablendē, līdz veidojas pastveida masa. Tad pievieno pienu, kakao un saputo, līdz veidojas viendabīga masa.

Smērē pildījumu uz viena biskvīta, liek virsū otru biskvītu un ļauj pāris stundas ievilkties.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (14.09.2018)
Skatījumu skaits: 575 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0